Ziekteverzuim terugdringen

Serieus ziekteverzuim terugdringen in korte tijd, ongeacht uw branche? Geef uw ziekteverzuimbeleid een sterke impuls met vitaliteitscoaching, een bewezen methode om uw werknemers gezonder, gelukkiger en productiever te maken.

Enkele cijfers over ziekteverzuim in Nederland:

  • Gemiddeld ziekteverzuim in 2014: 3,9%
  • Gemiddelde verzuimduur: 29
  • Belangrijkste oorzaak: stress

Dit blijkt uit een analyse van ArboNed, gebaseerd op 1 miljoen werknemers.
En de kosten? Op www.verzuimkosten.nl kunt u snel berekenen wat ziekteverzuim in uw bedrijf kost. Waarschijnlijk méér dan u nu denkt!

Vitaliteitscoaching: een bewezen methode tegen ziekteverzuim

Stress terugdringen = ziekteverzuim terugdringen

Uit het onderzoek van ArboNed blijkt dat wanneer u iets doet aan te veel stress bij uw werknemers, u automatisch ziekteverzuim verlaagt.
Maar ‘stress’ is een containerbegrip met veel oorzaken. Misschien heeft een werknemer privéproblemen, of is hij ontevreden met zijn huidige werk. Misschien is de werkdruk simpelweg te hoog. Misschien voelt hij zich niet gehoord door zijn werkgever.

Wat de oorzaak ook is, uw werknemer moet het ergens kwijtkunnen, hij moet met iemand kunnen praten. Collega’s of leidinggevenden zijn niet direct de meest logische gesprekspartners. Zéker niet als de oorzaak het werk of een collega/leidinggevende zélf is.

U heeft iemand nodig die buiten het werk aan de slag gaat met uw werknemers. Niet alleen de werknemers die ziek zijn of ziek dreigen te worden, nee: iemand die de situatie van uw personeel periodiek peilt.

Kennismaken?

Maak een afspraak, dan kom ik langs en bespreken we de mogelijkheden in uw bedrijf.
U kunt mij op verschillende manieren bereiken. Ik reageer altijd binnen 24 uur.

Contactformulier