Over mij

Mijn naam is Linda Sijtsma, en ik ben vitaliteitscoach. Maar ik ben ook werkgever én werknemer geweest. Ik ken het klappen van de zweep in het bedrijfsleven. En hoewel er in werkelijkheid geen zweep aan te pas komt, wordt de ‘mens’ in het bedrijf te vaak vergeten:

Werknemers worden geacht op tijd op hun werk te zijn en hun werk te doen, ongeacht hun (privé-)situatie. Maar wat als er problemen thuis zijn? Wat als ze zich niet gehoord voelen in het bedrijf en het gevoel hebben dat ze zich niet kunnen ontwikkelen? Wat als de stress hen boven het hoofd stijgt?

Vroeg of laat leidt te veel stress tot ziekteverzuim. Uit onderzoek van ArboNed blijkt dat dit zelfs de belangrijkste oorzaak is voor zieke werknemers. Dus niet fysieke gezondheidsklachten, maar mentale. In de praktijk zijn beide natuurlijk nauw verbonden: een burn-out heeft ook zijn weerslag op het lijf.

Opleiding

Vitaliteitscoach is geen vrij beroep. Je wordt het niet ‘zomaar’. Ik heb daar een gedegen opleiding voor gevolgd en afgerond. Maar daar ben ik niet gestopt. Ik zocht ook naar een onderscheidende methode om vitaliteitscoaching toe te passen.

Ik vond looptraining. Het principe daarvan is dat je mensen mee naar buiten neemt in plaats van in een kamer stopt en tegenover hen gaat zitten. Door te lopen, elkaar in principe niet constant hoeven aan te kijken, voelen mensen zich minder ongemakkelijk en gaan sneller praten. Tegelijkertijd leidt deze methode direct tot vitaliteit, omdat werknemers veel meer bewegen.

Naast vitaliteitscoaching en looptraining heb ik ook de volgende opleidingen afgerond:

  • Wandelcoach
  • Runningtherapeut
  • Stresscounseling
  • Training Hormoonfactor (relatie voeding-stress-beweging)
  • Vernieuwend coachen
  • Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis

Momenteel volg ik een opleiding om mijn kennis te verdiepen in familieopstellingen. Door mijn kennis op deze manier te blijven verbreden, heb ik steeds meer te bieden als vitaliteitscoach.

En dit is wat zij over mij zeggen:

Cors van den Heuvel, veiligheidskundige

Ik had gelijk een goed gevoel bij mijn coach. Linda is weliswaar…

Luuk van Geijtenbeek, ICT specialist

‘Ik heb Linda leren kennen als een motivator pur-sang,…

Klaas Brouwer, piloot bij KLM

Samen met Linda een looptraining gedaan ter compensatie van…

Linda Sijtsma

Vitaliteitscoaching

Ik ben vitaliteitscoach geworden omdat ik iets wilde doen tegen te veel stress bij werknemers. En waarom dan vitaliteitscoaching? Omdat dat een bewezen effectieve methode is voor meer vitaliteit op de werkvloer. Het leidt tot gezondere, gelukkigere en productieve werknemers. Zowel mens als bedrijf vaart er wel bij.

People & Profit, dáár geloof ik in.

 

Kennismaken?

Ik kom graag vrijblijvend bij u langs om persoonlijk te bespreken wat ik voor de vitaliteit van uw personeel kan betekenen.

U kunt mij op verschillende manieren bereiken. Ik reageer altijd binnen 24 uur.

Contactformulier